ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TARÇINLI VE KAYISILI KÖY PİLİCİ

TARÇINLI VE KAYISILI KÖY PİLİCİ

1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı ve kayısılı köy pilici tarifi için malzemeler
  • 1 kemiksiz piliç but 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 kuru kayısı 2 çubuk tarçın 1 su bardağı tavuk suyu 1 kadeh beyaz şarap Tuz
  • taze çekilmiş karabiber
Tarçınlı ve kayısılı köy pilici Nasıl Yapılır

Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin. Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın. 
Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:23:01

teşekkür ederim ******************

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.