ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TARÇINLI VE KAYISILI KÖY PİLİCİ

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kemiksiz piliç but
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5-6 kuru kayısı
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici Nasıl Yapılır?

  • Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin. Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın. 
    Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın.
  • Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin.
  • Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!