ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PİLİÇ TİKKA

Piliç Tikka

Piliç tikka

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piliç Tikka Tarifi İçin malzemeler

  • 750 g tavuk göğüs eti (Küp küp doğranmış)
  • 100 g süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 2 diş sarımsak (Havanda dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Piliç Tikka Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içinde tavuk dışındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Küp küp doğradığınız tavuk parçalarını bu kabın içine ekleyip sosunun iyice karışmasını sağlayın. Üzerini kapatıp bir gece boyunca buzdolabında bekletin ki, baharat tavuk etleriyle iyice marine olsun.
  • Tavuk etlerini yeterince dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış kızgın bir tavada 5-6 dakika kadar kızartın. Servis tabaklarına alın, sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!