Piliç Tikka

Piliç Tikka
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Piliç Tikka için

Malzemeler

  • 750 g tavuk göğüs eti (Küp küp doğranmış)
  • 100 g süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 2 diş sarımsak (Havanda dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Piliç Tikka

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kabın içinde tavuk dışındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Küp küp doğradığınız tavuk parçalarını bu kabın içine ekleyip sosunun iyice karışmasını sağlayın. Üzerini kapatıp bir gece boyunca buzdolabında bekletin ki, baharat tavuk etleriyle iyice marine olsun.
  2. Tavuk etlerini yeterince dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış kızgın bir tavada 5-6 dakika kadar kızartın. Servis tabaklarına alın, sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo