ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KOŞİNYA

Koşinya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Koşinya tarifi için malzemeler

  • 250 gr kemikli tavuk göğüs eti
  • 50 gr hazır sebze çeşnisi
  • 2 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gr süt
  • Ayçiçeği yağı
  • 250 gr tereyağı
  • 6~7 dal maydanoz
  • 200 gr galeta unu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Koşinya Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. İnce kıyılmış sarımsak ve sebze çeşnisinin yarısını ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra etleri ufak parçalar halinde didikleyin. Maydanozu ince kıyıp ilave edin. Tavuk suyunu bir kaseye ayırın.

Patatesi soyup bir tencerede haşlayın. Haşlanan patetesleri bir kaba alıp çatalla ezerek püre haline getirin. Diğer bir tencerede tereyağının yarısını eritip patatesi ve sütü ilave edin. Tavuk suyu, tuz ve kalan sebze çeşnisini de ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca 5 dakika kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp içine tavuk etlerinden paylaştırın. Kenarlarını birleştirerek yumurta şekli verin.

Bir kasede yumurtaları çırpın. Hazırladığınız koşinyaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Domates dilimleri ve yeşilliklerle servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:03

Ağız tadım farklı. Sizin sitenizde çok farklı ve güzel yemek tarifleri var. Teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.