ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BEZELYELİ VE TAVUKLU KARNIYARIK

Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 6 patlıcan
  • 400 gr taze bezelye
  • 2 tavuk but fileto
  • 2 domates
  • 3-4 dal taze soğan
  • 2-3 dal dereotu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde kesin. Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. 
  • 3-4 çorba kaşığı sıvıyağı ayırıp kalanı tavada kızdırın. Patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. 
  • Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etlerini küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. 
  • Ayırdığınız sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sote edin. Tavuk etlerini ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin.
  • Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bezelyeleri ekleyip karıştırın. 3-4 dakika sonra ateşten alın. 
  • Patlıcanları tencereye dizin. Her birinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştırın. Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirin.
  • Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!