Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Köfte
18 Eylül 2020

Koyun eti ile hazırlanan köfte, ana yemek olarak sunulan tarifler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, yoğurtlu köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yoğurtlu Köfte için

Malzemeler

  • 1 kg yağsız koyun kıyması
  • 2 orta boy soğan
  • 3~4 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Sarımsak tozu
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Yoğurtlu sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 4~5 diş sarımsak
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları rendeleyin. Derin bir kabın içine kıymayı alın. Rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice yoğurun.
  2. Misket şeklinde köfteler yapın. Köfteleri hafifçe unladıktan sonra kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Tereyağını tencereye alın. Üzerine unu ilave edip kavurun.
  3. Ardından suyu ekleyip sürekli karıştırarak beşamel sos yapın. Ocaktan alıp içine yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Başka bir tavada tereyağını eritip pul biberi ilave edin ve iyice ısıtın. Servis tabağına önce köfteleri alın. Üzerine yoğurtlu sosu döküp pul biberli yağı gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet için, pirinçli ve yoğurtlu köfte tarifini deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo