ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ VİŞNELİ KÖFTE

Vişneli Köfte

Antioksidan özelliği ile bilinen vişne, Alzheimer hastalığına karşı vücut direncini arttırır. Kan yapıcı özelliği mevcuttur. Hazırsanız, vişneli köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 750 gr köftelik kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 gr tereyağı
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3~4 ince pide ekmek
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Yenibahar

Vişneli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Vişnelerin yarısının çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekli vişneleri kevgirde ezerek suyunu çıkarın. Yoğurma kabına kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı alıp yoğurun.
  • Kıymadan ufak parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Tencereye suyu alın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.
  • Köfteleri kaynayan suya ekleyip bir taşım kaynatın. Pişen köfteleri bir kaba alın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Halka doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika pişirin. Köfteleri ve baharatları ekleyin.
  • Vişne suyunu ve limon suyunu ilave edin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Çekirdeksiz vişneleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Etin suyu koyulaşana kadar pişirin.
  • Pideleri baklava dilimi şeklinde kesin. Servis tabağına birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Vişneli köfteleri pidelerin üzerine alın. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!