Sebzeli Tencere Köftesi

Sebzeli Tencere Köftesi
19 Şubat 2024

Sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamaya ne dersiniz? Sebzeli tencere köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sebzeli Tencere Köftesi için

Malzemeler

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 patates
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • Kekik
Sebzeli Tencere Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir kaba alın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun.
  2. Avucunuzun içinde yuvarlayarak elips şeklinde köfteler hazırlayıp parmaklarınızla yassılaştırın. Geniş bir tencereye yağın yarısını alın.
  3. Üzerine köfteleri dizin. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Halka şeklinde doğrayıp köftelerin üzerine dizin.
  4. Sivri biberleri ikiye bölüp patateslerin üzerlerine yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin.
  5. Tuz ve yağın kalanını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
  6. Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekikle birlikte tencereye ilave edin.
  7. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Ege'nin meşhur lezzeti olan İzmir köfte tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo