ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ SEBZELİ TENCERE KÖFTESİ

Sebzeli Tencere Köftesi

Sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamaya ne dersiniz? Sebzeli tencere köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Tencere Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 patates
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • Kekik

Sebzeli Tencere Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir kaba alın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun.
  • Avucunuzun içinde yuvarlayarak elips şeklinde köfteler hazırlayıp parmaklarınızla yassılaştırın. Geniş bir tencereye yağın yarısını alın.
  • Üzerine köfteleri dizin. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Halka şeklinde doğrayıp köftelerin üzerine dizin.
  • Sivri biberleri ikiye bölüp patateslerin üzerlerine yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin.
  • Tuz ve yağın kalanını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
  • Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekikle birlikte tencereye ilave edin.
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Ege'nin meşhur lezzeti olan İzmir köfte tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!