Pastırmalı Köfte

Pastırmalı Köfte
18 Eylül 2020

Protein değeri yüksek olan pastırma, köfte yapımında da kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu besin, demir ve çinko bakımından da zengindir. Malzemeleriniz hazırsa, pastırmalı köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pastırmalı Köfte için

Malzemeler

  • 200 gr dana kıyma
  • 10 dilim pastırma
  • 3 dilim kepek ekmeği
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 dal maydanoz
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Pastırmalı Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Pastırmaları kıyın. Haşlanmış patatesi ezerek püre haline getirin. Maydanozu kıyın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. Püre,pastırma dilimleri, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurta, bir yumurtanın sarısı, tuz ve kara biberi ekleyip yoğurun. Köfte harcının üzerini folyo ile kapatıp buz dolabında bir saat dinlendirin.
  3. Ekmek dilimlerini ızgarada kızartın. Mutfak robotuna alıp un haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup rendeleyin.
  4. Ufalanmış ekmek ile harmanlayıp düz bir tabağa aktarın. Kalan bir yumurta ve yumurta akını ayrı bir kasede çırpın.
  5. Köfte harcını buz dolabından çıkarın. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Önce çırpılmış yumurtaya sonra da ekmekli karışıma bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz safranlı pilav ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo