ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ PASTIRMALI KÖFTE

Pastırmalı Köfte

Protein değeri yüksek olan pastırma, köfte yapımında da kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu besin, demir ve çinko bakımından da zengindir. Malzemeleriniz hazırsa, pastırmalı köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr dana kıyma
  • 10 dilim pastırma
  • 3 dilim kepek ekmeği
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 dal maydanoz
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Pastırmalı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Pastırmaları kıyın. Haşlanmış patatesi ezerek püre haline getirin. Maydanozu kıyın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  • Püre,pastırma dilimleri, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurta, bir yumurtanın sarısı, tuz ve kara biberi ekleyip yoğurun. Köfte harcının üzerini folyo ile kapatıp buz dolabında bir saat dinlendirin.
  • Ekmek dilimlerini ızgarada kızartın. Mutfak robotuna alıp un haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup rendeleyin.
  • Ufalanmış ekmek ile harmanlayıp düz bir tabağa aktarın. Kalan bir yumurta ve yumurta akını ayrı bir kasede çırpın.
  • Köfte harcını buz dolabından çıkarın. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce çırpılmış yumurtaya sonra da ekmekli karışıma bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz safranlı pilav ile birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!