ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ MOZARELLA PEYNİRİ DOLGULU MİSKET KÖFTE

Mozarella peyniri dolgulu misket köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mozarella peyniri dolgulu misket köfte tarifi için malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 1 su bardağı panko pane harcı
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10~12 parça top mozarella peyniri

Mozarella peyniri dolgulu misket köfte Nasıl Yapılır

Kıyma, panko pane harcı, yumurta, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, soğan tozu, tuz ve karabiberi geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun. Yoğurdunuz köfteden elinizle ceviz büyüklüğünde toplar koparın. İçlerine mozarella peyniri toplarından koyarak yuvarlayın. Bir fırın kabına yağlı kağıt serin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köftelerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Marinara sos için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
6 domates
1 soğan
2 tutam kuru kekik
5~6 dal taze fesleğen
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

Zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp doğradığınız soğanları ve kıydığınız sarımsağı pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domatesleri, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte sos kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış taze fesleğeni ekleyip ocaktan alın. Köfteyi hazırladığınız sosla birlikte, taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.