ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ MOZARELLA PEYNİRİ DOLGULU MİSKET KÖFTE

Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte

Farklı tatlar denemek istiyorsanız, mozaralla peyniri dolgulu misket köfte nasıl yapılır, köfte sosu için hangi malzemeler gerekir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 1 su bardağı panko pane harcı
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10~12 parça top mozarella peyniri

Marinara sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 6 domates
  • 1 soğan
  • 2 tutam kuru kekik
  • 5~6 dal taze fesleğen
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Mozarella Peyniri Dolgulu Misket Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, panko pane harcı, yumurta, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, soğan tozu, tuz ve karabiberi geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun.
  • Yoğurdunuz köfteden elinizle ceviz büyüklüğünde toplar koparın. İçlerine mozarella peyniri toplarından koyarak yuvarlayın. Bir fırın kabına yağlı kağıt serin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köftelerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Sos için, zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp doğradığınız soğanları ve kıydığınız sarımsağı pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Küp doğradığınız domatesleri, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte sos kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • İnce kıyılmış taze fesleğeni ekleyip ocaktan alın. Köfteyi hazırladığınız sosla birlikte, taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzeti ile midenizi bayram ettirecek klasik misket köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!