Mantar Soslu Köfte

Kolesterolün düşürülmesini sağlayan mantar, kemik sağlığının gelişimini de destekler. Yemeklerin içerisinde pişirilerek veya sos haline getirilerek kullanılabilir. Hazırsanız, mantar soslu köfte tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Mantar Soslu Köfte Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 dilim bayat ekmek
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
Sos için
- 400 gr mantar
- 40 gr tereyağı
- 200 ml krema
- Tuz
- Karabiber
Mantar Soslu Köfte Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Bayat ekmek içini ufalayın. Tuz ve baharatları ekleyip elinizi su ile ıslatarak kıymayı yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve 1 saat buzdolabında beklettikten sonra yapışmaz tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
- Mantarların kabuklarını soyup ince doğrayın. Tereyağını eritip mantarları ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.
- Tuz, karabiber ve kremayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine mantar sosundan gezdirip servis yapın.
Nefis hardal soslu isveç köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR