ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ LEVREK KÖFTE

Levrek Köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrek Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr levrek
  • 4 dal taze soğan
  • 5 kültür mantarı
  • 1 çarliston biber
  • 3 dal dereotu
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yumurtanın akı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber

Sosu için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kırmızıbiber
  • Soya sosu

Levrek Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kılçıkları temizlenmiş ve ufak parçalara ayrılmış levreği bir kaseye alın.
  • Kıyılmış soğan, mantar, çarliston biber, dereotu, maydanoz, yumurta akı, rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, tuz ve karabiberi ilave ederek balıkları çok ezmeden karıştırın (karışımı yoğurmayın çünkü balık etinin dişe gelir kıvamda olması gerekiyor).
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın.
  • İnce doğranmış sarımsağı tereyağı ve baharatla kavurun. Soya sosu ekleyerek k aynamaya bırakın. Köfteleri ızgarada pişirip sosla birlikte servis yapın.
  • Levrek köfteyi, siyah pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!