ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KOKTEYL KÖFTE

KOKTEYL KÖFTE

Kokteyl köfte
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kokteyl köfte tarifi için malzemeler
  • 500 g köftelik dana kıyma 
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz 
  • 1 bayat ekmeğin içi 
  • 3 yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 200 g çekilmiş ceviz 
  • 50 g dolmalık fıstık 
  • 50 g ayıklanmış kuş üzümü 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Kokteyl köfte hazırlanışı

  • Kıymayı bir tencerede kavurun. Maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Suyu azalınca rondodan geçirdiğiniz ekmeği ilave edin. Ekmekler kıymaya iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Kavurduğunuz kıyma soğuduktan sonra 2 yumurtayı ekleyerek rondodan geçirin ve bir yoğurma kabına alın.
  • Tuzu, tarçını, karabiberi, cevizi, fıstığı, üzümü ve kalan yumurtayı da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Elinizi suya batırarak harçtan küçük parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Dinlenen köfteleri kızgın yağda fıstıklar renk alana kadar tavayı sallayarak pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!