ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KOKTEYL KÖFTE

Kokteyl Köfte

Kokteyl köfte

Kalabalık sofralarda atıştırmalık olarak sunulan kokteyl köfte; ceviz, fıstık gibi kuruyemişlerle hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, evde kokteyl köfte nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kokteyl Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g köftelik dana kıyma 
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz 
  • 1 bayat ekmeğin içi 
  • 3 yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 200 g çekilmiş ceviz 
  • 50 g dolmalık fıstık 
  • 50 g ayıklanmış kuş üzümü 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Kokteyl Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir tencerede kavurun. Maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Suyu azalınca rondodan geçirdiğiniz ekmeği ilave edin.
  • Ekmekler kıymaya iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Kavurduğunuz kıyma soğuduktan sonra 2 yumurtayı ekleyerek rondodan geçirin ve bir yoğurma kabına alın.
  • Tuzu, tarçını, karabiberi, cevizi, fıstığı, üzümü ve kalan yumurtayı da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Elinizi suya batırarak harçtan küçük parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Dinlenen köfteleri kızgın yağda fıstıklar renk alana kadar tavayı sallayarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Elazığ'ın meşhur lezzeti olan harput köfte tarifine de göz atın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!