Kokteyl Köfte

07 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi.
Kokteyl Köfte

Kalabalık sofralarda atıştırmalık olarak sunulan kokteyl köfte; ceviz, fıstık gibi kuruyemişlerle hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, evde kokteyl köfte nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kokteyl Köfte için

Malzemeler

  • 500 g köftelik dana kıyma 
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz 
  • 1 bayat ekmeğin içi 
  • 3 yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 200 g çekilmiş ceviz 
  • 50 g dolmalık fıstık 
  • 50 g ayıklanmış kuş üzümü 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Kokteyl Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı bir tencerede kavurun. Maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Suyu azalınca rondodan geçirdiğiniz ekmeği ilave edin.
  2. Ekmekler kıymaya iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Kavurduğunuz kıyma soğuduktan sonra 2 yumurtayı ekleyerek rondodan geçirin ve bir yoğurma kabına alın.
  3. Tuzu, tarçını, karabiberi, cevizi, fıstığı, üzümü ve kalan yumurtayı da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  4. Elinizi suya batırarak harçtan küçük parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri buzdolabında 2 saat bekletin.
  5. Dinlenen köfteleri kızgın yağda fıstıklar renk alana kadar tavayı sallayarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Elazığ'ın meşhur lezzeti olan harput köfte tarifine de göz atın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo