ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KİNOALI IZGARA KÖFTE

KİNOALI IZGARA KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kinoalı ızgara köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • Yarım su bardağı kırmızı kinoa
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2~3 dal maydanoz
  • 2~3 dal taze kekik
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Servis için

  • Yarım demet fesleğen
  • 3 kırmızı çeri domates
  • 3 sarı çeri domates
Kinoalı ızgara köfte Nasıl Yapılır

Kırmızı kinoayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, yumurta, ince kıydığınız maydanoz, kekik, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekillendirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Yanında fesleğen yaprakları ve ortadan ikiye kestiğiniz renkli çeri domateslerle servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!