ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KIBRIS KÖFTESİ

Kıbrıs Köftesi

Kıyma ve patates ile hazırlanan Kıbrıs köftesi, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Kızartma usulüyle hazırlanan bu besin, soslarla birlikte servis edilir. Hazırsanız, Kıbrıs köftesi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya ufalanmış ekmek içini ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Yumurta, salça, ince kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Patateslerle soğanın kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sularını sıkarak kıymalı karışıma ilave edin.
  • Hepsini yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın.
  • Fazla yağını süzdürüp ılık servis yapın. Dilerseniz, 20 dakika da hazırlayabileceğiniz klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!