Humuslu Şiş Köfte

 Humuslu Şiş Köfte
18 Eylül 2020

Humus, Hatay yöresine ait olan meşhur bir mezedir. Genellikle sadece meze olarak sunulsa da, bazı yemeklerin içinde de kullanılır. Hazırsanız, farklı ve pratik humuslu şiş köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Humuslu Şiş Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • Tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1.5 çorba kaşığı limon suyu
Humuslu Şiş Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
  2. Taze soğan, ekmek içi, zeytinyağının yarısı, peynir ve köfte baharatını kıymaya ilave edip yoğurun.
  3. Köfte harcından yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hazırladığınız top köfteleri çöp şişlere geçirin. Izgarada çevirerek kızartın.
  4. Humus için, nohudu  robotta ezin. Sarımsakları soyup ezin. 2 kaşık zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve sarımsağı nohut püresine ekleyip karıştırın. Köfteleri humusla servis yapın.

Gerçek humus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo