ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ HUMUSLU ŞİŞ KÖFTE

Humuslu Şiş Köfte

Humus, Hatay yöresine ait olan meşhur bir mezedir. Genellikle sadece meze olarak sunulsa da, bazı yemeklerin içinde de kullanılır. Hazırsanız, farklı ve pratik humuslu şiş köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Humuslu Şiş Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • Tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1.5 çorba kaşığı limon suyu

Humuslu Şiş Köfte Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
  • Taze soğan, ekmek içi, zeytinyağının yarısı, peynir ve köfte baharatını kıymaya ilave edip yoğurun.
  • Köfte harcından yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hazırladığınız top köfteleri çöp şişlere geçirin. Izgarada çevirerek kızartın.
  • Humus için, nohudu  robotta ezin. Sarımsakları soyup ezin. 2 kaşık zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve sarımsağı nohut püresine ekleyip karıştırın. Köfteleri humusla servis yapın.

Gerçek humus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!