ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ GRAVY SOSLU KÖFTE

GRAVY SOSLU KÖFTE

Gravy soslu köfte
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gravy soslu köfte tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 50 g ekmek kırıntısı
  • 1 kg dana kıyma
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • 1 tatlı kaşığı İtalyan baharatı karışımı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Gravy sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un 
  • 350 ml et suyu
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ince kesilmiş frenk soğanı
Gravy soslu köfte hazırlanışı

  • Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kapta yoğurun. Birer yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip buzdolabında dondurun.
  • Sosu için mantarları küçük doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip 2-3 dakika arkalı önlü pişirin. Tabağa alın. Kalan zeytinyağını da aynı tavaya alıp ısıtın. Mantarlar ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Tabağa alın.
  • Tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Yavaşça et suyu ve Worcestershire sosu ekleyip kaynatın. Köfte ve mantarları tavaya alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 8-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın, üzerini ince kesilmiş frenk soğanı ile süsleyin. Yanında patates püresi ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!