ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ GRAVY SOSLU KÖFTE

Gravy Soslu Köfte

Gravy soslu köfte

Gravy sos; mantar, sarımsak, mısır unu ve et suyu ile hazırlan bir sos çeşididir. Genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, ortalama 50 dakika da hazırlanan gravy soslu köfte tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gravy Soslu Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 50 g ekmek kırıntısı
  • 1 kg dana kıyma
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • 1 tatlı kaşığı İtalyan baharatı karışımı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Gravy sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un 
  • 350 ml et suyu
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ince kesilmiş frenk soğanı

Gravy Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kapta yoğurun. Birer yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip buzdolabında dondurun.
  • Sosu için mantarları küçük doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip 2-3 dakika arkalı önlü pişirin. Tabağa alın.
  • Kalan zeytinyağını da aynı tavaya alıp ısıtın. Mantarlar ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Tabağa alın.
  • Tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Yavaşça et suyu ve Worcestershire sosu ekleyip kaynatın. Köfte ve mantarları tavaya alın.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 8-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın, üzerini ince kesilmiş frenk soğanı ile süsleyin. Yanında patates püresi ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, hardal soslu isveç köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!