ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ EKŞİLİ KÖFTE VE PATATESLİ BAL KABAĞI PÜRESİ

Ekşili köfte ve patatesli bal kabağı püresi

Ekşili köfte ve patatesli bal kabağı püresi

Gaziantep yöresi ile özdeşleşen ekşili köfte, yüksek proteinli bir yemektir. Kemik gelişimine önemli katkıları olan bu yemek, çorba olarak da sunulabilir. İçeriğinde diyet lifi barındıran bal kabağı ise hafif bir besindir. Özellikle sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik akşam menüsü olarak sunabileceğiniz ekşili köfte ve patatesli bal kabağı püresi tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili köfte ve patatesli bal kabağı püresi tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 lt su 

EKŞİLİ KÖFTE İÇİN

  • 500 g orta yağlı kıyma 
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz  
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • Tuz
  • 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, yenibahar 
  • 10 adet erik turşusu (Suyu süzülmüş) 

PATATESLİ BAL KABAĞI PÜRESİ İÇİN

  • 500 g bal kabağı 
  • 500 g patates 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, karabiber

Ekşili köfte ve patatesli bal kabağı püresi Nasıl Yapılır

  • Köfte için, ince bulguru yoğurma kabına alın. Kıyma, un, yumurta, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ilave edip, iyice yoğurun. Köfte harcının üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında yarım saat bekletin. 
  • Bu arada bal kabaklı patates püresini hazırlayın. Bunun için bal kabağı ve patatesleri küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın.
  • Üzerini iki misli örtecek kadar su ilave edin. Bal kabakları ve patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşladığınız sebzeleri süzgeçten geçirip, tencereye aktarın. İçine tereyağı, tuz, karabiber ekleyin ve ezerek püre haline getirin. 
  • Buzdolabında dinlenen köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın.
  • Tencerede tereyağını kızdırıp, üzerine salça ve naneyi ilave ederek iyice kavurun. Üzerine köfteleri atıp, birkaç dakika kızartın.
  • Daha sonra üzerini geçecek kadar su ve erik turşusunu ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin ve patates püresi ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Ekşili Köfte ve Patatesli Bal Kabağı Püresinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcının kıvamını tutturmak için, içerisine galeta unu veya ufalanmış ekmek ekleyebilirsiniz.
  • Köftelere misket şekli vermek için, avuç içinizi ıslatın. Bu sayede harcın elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Bal kabaklarını haşlarken kürdan ile kontrol edebilirsiniz. 
  • Kabaklar yumuşamadıysa, üzerine su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin.

1 Porsiyon Ekşili Köfte ve Patatesli Bal Kabağı Püresi Kaç Kaloridir?

  • Ekşili köftenin porsiyonu 160, patatesli bal kabağı püresinin porsiyonu ise yaklaşık 35 kaloridir. Bu tarifi diyet listesine öğle veya akşam öğünü olarak ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, terbiyeli ekşili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Akşam yemeklerinde sunabileceğiniz farklı köfte tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Patates püresi ile birlikte servis edilen nefis hasanpaşa köftesine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.