ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ BRÜKSEL LAHANALI KÖFTE

Brüksel Lahanalı Köfte

Ana vatanı Avrupa olan Brüksel lahanası, yüksek oranda demir ve potasyum içerir. Tansiyonun dengeli kalmasını sağlar. Kemikr erimesi riskini düşürür ve bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Malzemeleriniz hazırsa, brüksel lahanalı köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brüksel Lahanalı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 200 gr brüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • Kuru kekik

Brüksel Lahanalı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanası satın alırken, en yeşil ve sert yapraklılarını tercih edin. Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 2 dakika pişirin.
  • Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin.
  • Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
  • Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartın. Kıymadan parçalar kopartıp lahananın etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış bir fırın kabına dizin.
  • Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 190 dereceye ayarlamış fırında yaklaşık 1 saat ya da köfteler tamamen pişinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 Düşük kalorili patlıcan köftesi tarifine de mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!