ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ BEZELYE PÜRELİ KADINBUDU KÖFTE

Bezelye püreli kadınbudu köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye püreli kadınbudu köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış kekik
  • Un
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı

Bezelye püresi için

  • 3 su bardağı taze bezelye
  • 350 ml krema
  • 1 yemek kaşığı doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 yaprak kıyılmış taze nane
  • Tuz

Bezelye püreli kadınbudu köfte Nasıl Yapılır

Pirinci suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp kenara alın. Orta ateşteki bir tavaya zeytinyağını ekleyin. Soğanları ve kıymanın yarısını birlikte soteleyin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Sotelenmiş kıymayı ve kalan kıymayı ayrı bir kaba alın. İçine pirinci, 1 yumurtayı, maydanozu, kekiği, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Yoğurduktan sonra istediğiniz şekil ve boyda köfteler hazırlayın. Ufak bir kasede kalan iki yumurtayı çatalla hafifçe çırpın. Bir başka kaseye de unu alın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp fazlasını silkeleyin ve kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Bezelye püresi için bezelyeleri haşlayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Bezelyeleri de ekleyip 2 dakika daha orta ateşte çevirin. Kremayı ekleyin ve koyulaşıncaya kadar orta ateşte birkaç dakika daha pişirin. Tavadaki miktarın üçte birini mutfak robotuna aktarın. Tuzunu ayarlayın ve birkaç kere çevirerek püre kıvamına getirin. İnce bir süzgeç ya da elekten geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Kalan bezelyeleri pişirip hafifçe ezerek püreye ekleyin. Naneyle tatlandırın. Kadınbudu köftelerini yanında bezelye püresiyle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Türk mutfağında ve Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen klasik kadınbudu köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.