ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ BAKLA KÖFTESİ

Bakla köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakla köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr taze bakla
  • 6 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet kişniş
  • 3 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Bakla köftesi Nasıl Yapılır

Baklaları temizleyip kıyın. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi temizleyip kıyın. Sarımsakların kabuğunu soyup biraz tuz ilavesiyle havanda ezin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Baklayı geniş bir kaba alıp susam hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyip harmanlayın. Karışımı blender’le ezerek bir kaba alın ve iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Karışımdan iki yemek kaşığı dolusu alıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin ve oda ısısında 20 dakika bekletin. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın. Köfteleri ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.