ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ BAKLA KÖFTESİ

Bakla Köftesi

Kalp dostu olan bakla, diyet listelerinde sık sık yer verilen bir sebzedir. İçeriğinde potasyum ve magnezyum barındıran bu besin, yüksek kan basıncının düşmesini sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, diyet listelerinde yer verebileceğiniz nefis bakla köftesi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakla Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr taze bakla
  • 6 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet kişniş
  • 3 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Bakla Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları temizleyip kıyın. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi temizleyip kıyın. Sarımsakların kabuğunu soyup biraz tuz ilavesiyle havanda ezin.
  • Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Baklayı geniş bir kaba alıp susam hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyip harmanlayın.
  • Karışımı blender’le ezerek bir kaba alın ve iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Karışımdan iki yemek kaşığı dolusu alıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri susama bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin ve oda ısısında 20 dakika bekletin. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın.
  • Köfteleri ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorili kabak köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!