ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ BADEMLİ TEPSİ KÖFTESİ

Bademli Tepsi Köftesi

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Hazırsanız, bademli tepsi köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir görelim.

Kaç
Kişilik

60 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Tepsi Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Bademli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Ekmek içlerini ıslatıp ufalayın.Kıymayı yoğurma kabına alın.
  • Ufalanmış ekmek içi,kıyılmış soğan ve sarımsaklar,tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  • Isıya dayanıklı yuvarlak (22-25 cm çapında) bir tepsiyi yağlayın.Köfte harcını tepsiye elinizle bastırarak yayın.
  • Üzerine önce file badem sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Dilimleyip isteğe göre arpa şehriye pilavı, domatesli sos ve dilimlenmiş salçalık biberler servis yapın.

Ana yemeklerin yanına çok yakışan kuşkonmazlı tepsi köfte tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!