ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ AYVALI FIRIN KÖFTE

Ayvalı Fırın Köfte

Ayvalı fırın köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Fırın Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ayva
  • 50 g tereyağı
  • 500 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım demet maydanoz (Kıyılmış)
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
  • 3 domates (Dilimlenmiş)

Ayvalı Fırın Köfte Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soyun, kabuklarını temizleyin. Yarım parmak kalınlığında ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Tereyağının yarısını eritin ve ayvaların her iki tarafını kızartın. Kızarttığınız ayva dilimlerinin yarısını ısıya dayanıklı tepsinin içini tamamen kapatacak şekilde dizin.
  • Kıymaya ince rendelenip suyu sıkılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. En son kıyılmış otları ilave edip tekrar yoğurun. Köfte hamurundan küçük parçalar koparın, avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın.
  • Ayva dilimlerinin üzerine hazırladığınız köfteleri dizin. Kalan ayva dilimlerini de üzerine paylaştırın. Üzerine kalınca dilimlenmiş domatesleri dizin ve kalan tereyağını eritip dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 

Ayva yerine sade fırın köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!