ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TİFTİK BURGER

Tiftik Burger

Tiftik Burger

Tiftik burger, isli mayo, dana eti, brioche ekmeği ve dana velute ile hazırlanan bir hamburgerdir. Hamburgerin içinde kullanılan et, tiftiklenerek servis edilir. Gasto Local'in özel tarifi olan tiftik burgeri, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tiftik burger tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak steak burger ve falafel burger tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

10 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tiftik Burger Tarifi İçin malzemeler

İsli mayo için:

  • 55 gr mayonez
  • 4 gr is tozu
  • 3 gr tuz
  • 2 gr karabiber

Tiftik eti için:

  • 500 gr dana tranç

Brioche için:

  • 50 gr un
  • 10 gr şeker
  • 2 gr maldon tuz
  • 25 gr süt
  • 1 adet yumurta
  • 37 gr tereyağı

Dana velute için:

  • 50 gr tereyağı
  • 250 gr kemik suyu
  • 50 gr un

Tiftik Burger Nasıl Yapılır?

  • Tiftik eti için; Dana trançi, 120 derecelik fırında 6 saat pişirdikten sonra tiftik hale getirin.
  • Brioche ekmeği için; Mayayı süt ile açın. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyin.
  • Hamura homojen kıvam alana kadar azar azar tereyağı ekleyin. Daha sonra kalıba alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
  • Fırın zeminine borcam içinde su bırakın.
  • Dana velute için; Bir tencereye 2 litre su ve 1 kilo dana kemiklerini koyun. Bu şekilde ortalama 9-10 saat kaynatın.
  • Su 5'te 1 derece çektiğinde suyu süzün ve soğutun.
  • Bir tencereye tereyağı ve unu koyarak kavurun. Koyu kahverengi olduğunda süzerel soğuttuğunuz kemik suyunu ekleyin. Karışım homojen kıvam aldığında ocaktan alın.
  • Servis için; 4 parmak kalınlığındaki bir dilim brioche ekmeğini ortadan ikiye kesin.
  • Alt ve üst kapaklarına isli mayo sürün. Tabanı komple kaplayacak şekilde alman turşusu dizin.
  • Dana velute ile karıştırılan tiftik etlerini üstüne kaplayın.
  • Etlerin üzerine 2 adet közlenmiş kapya biberi 3-4 parçaya bölerek yerleştirin.
  • Üzerini tekrar alman turşusu ile kaplayın ve üst kapağını kapatın. afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!