ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATATESLİ RULO ET

Patatesli Rulo Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Rulo Et Tarifi İçin malzemeler

  • 12 dilim dana bonfile
  • 3 sarı patates
  • 1.5 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • 2-3 dal dereotu

Patatesli Rulo Et Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri yarım su bardağı sıvıyağ ile yağlayıp 30 dakika bekletin. 
  • Patatesleri soyup yıkayın. Elma dilimi şeklinde doğrayıp 1 su bardağı sıvı yağda kızartın.4
  • Kevgirle yağdan süzerek çıkarıp başka bir kaba alın. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik serpip harmanlayın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bonfile dilimlerinin üzerine birer dilim kızarmış patates yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  • Ruloları fırın tepsisine dizin. Salçayı sıcak suda ezip tepsiye dökün. Fırında 30 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!