ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MARUL KASESİNDE TERİYAKİ SOSLU BONFİLE

Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş
  • Yarım limonun suyu
  • Soğan
  • 6 marul yaprağı
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızıbiber
  • Yarım kırmızıbiber

Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Marul yapraklarını yıkayıp kurulayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Etleri et döveceği ile inceltip şerit halinde kesin. Bir kaseye alarak üzerine zeytinyağı ile teriyaki sos dökün ve 10 dakika marine edin.

Salatalığı yıkayıp kabuğuyla küp şeklinde doğrayın ve kişniş yaprakları ile karıştırın. Tuz ilave edin ve marul yapraklarının içine paylaştırın.

Etleri wok tavada yüksek ateşte pişirin. Marul yapraklarının içlerine paylaştırın. Üzerlerine doğranmış biber ve soğan yerleştirin. Limon suyu gezdirip servis yapın.

Teriyaki sos yapımı
1 su bardağı soya sosu
5 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı soya sosunda ezilmiş 2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı elma suyu
Karabiber

Mısır nişastası dışında kalan malzemeleri tavada karıştırın. Orta sıcaklıkta 10 dakika pişirin. Yavaş yavaş mısır nişastasını ilave edip karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!