ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA SÜTLÜ PATATES

Fırında sütlü patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sütlü patates tarifi için malzemeler

  • 6-7 patates (1 kg) 150 gr kıyma 2 soğan 2-3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı galeta unu 1 dilim bayat ekmek içi 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı margarin Tuz
  • karabiber

Fırında sütlü patates Nasıl Yapılır

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin. 
Galeta unu, ekmek içi, maydanoz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kaşar peynirini robotta karıştırın. 
Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Cam kalıbı yağlayın. Patates dilimlerinin yarısını aralarına kaşar peyniri serperek kalıba dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın. 
Üst sırayı patatesle tamamlayıp galeta unlu karışımı serpin ve üzerine sütü gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.