ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ PİLAV

Etli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı jasmin pirinç250 gr kuzu kuşbaşı2 domates2 sivribiber1 soğan2-3 dal maydanoz3.5 su bardağı su1 çay bardağı sıvıyağTuz
  • karabiber

Etli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Yarım çay bardağı sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Tuz serpip 3 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pilavı pişirin. 

Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip yapraklarını ayırın. 

Kalan sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Domates ve sivribiberi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.

Etin yarısından azını yuvarlak ve derin cam kalıba ilave edin. Üzerine bir kat pilav yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın.Yarım bardak su ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip alın ve maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.