ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ AYIN TACI İÇLİ KÖFTE

Ayın Tacı İçli Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayın Tacı İçli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte malzemesi:

  • 250 gr iki kez çekilmiş çiğ köftelik dana kıyması
  • 250 gr iki kez çekilmiş çiğ köftelik koyun kıyması
  • 1 çorba kasesi ince bulgur
  • Tuz
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

İç malzemesi:

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 6 soğan
  • 1 paket (250 gr) margarin
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber 

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz

Ayın Tacı İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Tavada margarinin yarısını eritin. Kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz serpin ve ateşten alın. Soğanları ince ince doğrayın, maydanozu kıyın.
  • Başka bir tavada kalan margarini eritip soğanı pembeleştirin. Kavurduğunuz kıymayı ekleyip karıştırın. Suyunu tamamen çekince ateşten alın.
  • Maydanoz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Buzlukta karışımın yağı donuncaya kadar bekletin. (Pişirirken, köftenin çatlamaması için) 
  • Köfteyi hazırlamak için; dana ve koyun kıymasını derin bir kaba alın. Tuz ilave edin. İnce bulguru azar azar ekleyerek iyice özleşene kadar yoğurun.
  • Yoğurma işlemini yaparken elinizi ara sıra ıslatın. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top haline getirin.
  • Her birinin ortasına işaret parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Hazırladığınız iç malzemeyle doldurup kapatın.
  • Avucunuzun içinde hafifçe yassılaştırın. Köfteleri bol sıvıyağda kızartın.
  • Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip salçayı kavurun. Biraz su ve tuz ekleyip 5-6 dakika kaynatın. Köfteleri servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Kızartma usulüyle hazırlanan meşhur içli köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!