Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, soğan tozu, karabiber, tuz, kekik, kuru biberiye ve toz kırmızı biberi iyice karıştırın.
Hindi göğsünü fırın tepsisine, deri kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
Hindinin derisini parmaklarınızla nazikçe gevşetin, deri ile et arasına tereyağının yarısını sürün.
Ardından baharatlı karışımdan bir miktar alarak derinin altına eşit şekilde yayın. Kalan baharatlı karışımı ve tereyağını hindinin derisinin üzerine sürün, tüm yüzeyi kaplayacak şekilde dağıtın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Hazırladığınız hindiyi önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Hindi göğsü yeterince kızardığında, yağlı kağıt üzerine folyo kapatın ve et tamamen pişene kadar 1-1.5 saat fırında tutun.Fırından çıkardığınız hindiyi 15-20 dakika dinlendirin. Fırınlanmış hindi göğsünü dilimleyip üzerini taze kekik ile süsleyerek servis edin.
Teşekkür ederiz.