ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ KREPLİ ÇITIR ÖRDEK DÜRÜM

Krepli çıtır ördek dürüm

Krepli çıtır ördek dürüm

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krepli çıtır ördek dürüm tarifi için malzemeler

Krep için

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 adet Pekin ördeği
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 dilim taze zencefil
  • 2-3 dal taze kekik
  • 2 adet salatalık
  • 3 çorba kaşığı Çin Barbekü Sos (Hoisin Sos)
  • 3 çorba kaşığı erik sosu (Plum Sos)

Krepli çıtır ördek dürüm Nasıl Yapılır

  • Krep için un, süt, yumurta ve tuzu derin bir kabın içinde iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp tereyağını eritin. Tavaya krep karışımından 1’er kepçe dökün. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun yayılmasını sağlayın. Kreplerin her iki tarafını pembeleşene kadar pişirin.
  • Ördeği iyice temizleyip bütün olarak fırın tepsisine alın (Ördeğin içini ve dışını akan suda iyice yıkayın. Kalan tüy var ise cımbızla temizleyin veya pürmüz ile yakın. Elinizi derinin altına sokarak derinin ayrılmasını sağlayın. Derinin delinmemesi ve yırtılmaması için ekstra dikkatli davranın). Ördek etinin üzerine ve içine birkaç kaşık Amoy Hoisin sos sürün, bir dilim zence l ve 1 adet taze soğan yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 3 saat kendi yağında pişirin. Ördeğin derisini çıkartıp etini didikleyin. Kreplerin içine barbekü sos ve erik sosu sürün. İsteğe göre karamelize soğan ve taze kekik ile veya yeşil soğan ve baton salatalık ile ördek etini kreplerin içine paylaştırın. Dürüm şeklinde sarıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.