ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ ERİK TAVASI

ERİK TAVASI

Erik tavası
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik tavası tarifi için malzemeler
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı  
  • 2 çorba kaşığı biber salçası  
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 2 baş taze diş sarımsak  
  • 500 g ekşi (yeşil) erik  
  • Tuz 
  • Karabiber
Erik tavası hazırlanışı

  • Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin. Etler suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Temizlediğiniz sarımsakları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocaktan alarak yeşil erikleri ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika bekletin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!