Erik Tavası

Erik Tavası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erik Tavası için

Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı  
  • 2 çorba kaşığı biber salçası  
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 2 baş taze diş sarımsak  
  • 500 g ekşi (yeşil) erik  
  • Tuz 
  • Karabiber
Erik Tavası

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Etler suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.
  3. Temizlediğiniz sarımsakları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocaktan alarak yeşil erikleri ekleyip karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika bekletin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Kuzu etiyle hazırlanan ve içeriğinde birçok mineral barındıran etli bamya tarifine mutlaka göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo