ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ ERİK TAVASI

Erik Tavası

Erik tavası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Erik Tavası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı  
  • 2 çorba kaşığı biber salçası  
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 2 baş taze diş sarımsak  
  • 500 g ekşi (yeşil) erik  
  • Tuz 
  • Karabiber

Erik Tavası Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Etler suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.
  • Temizlediğiniz sarımsakları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocaktan alarak yeşil erikleri ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika bekletin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Kuzu etiyle hazırlanan ve içeriğinde birçok mineral barındıran etli bamya tarifine mutlaka göz atın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!