ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ ANTEP FISTIKLI KAĞITTA ET

Antep fıstıklı kağıtta et

Antep fıstıklı kağıtta et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı kağıtta et tarifi için malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal taze nane
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 50 g iri çekilmiş Antep fıstığı içi
  • 1 baş taze sarımsak
  • 5 kırmızı çeri domates
  • 5 sarı çeri domates
  • 4-5 dal taze kekik

Antep fıstıklı kağıtta et Nasıl Yapılır

  • Kıymayı bir karıştırma kabına alın. İnce kıyılmış yeşillikleri, tuzu, baharatları ve Antep fıstığı içini ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Yoğurduğunuz kıymayı 6 eşit parçaya ayırın, aynı kalınlıkta olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her köftenin üzerine dilimlediğiniz kiraz domatesleri ve diş diş ayırdığınız sarımsakları yerleştirin. Taze kekik yaprakları serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin ve fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.