Antep Fıstıklı Kağıtta Et

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Antep Fıstıklı Kağıtta Et
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Kağıtta Et için

Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal taze nane
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 50 g iri çekilmiş Antep fıstığı içi
  • 1 baş taze sarımsak
  • 5 kırmızı çeri domates
  • 5 sarı çeri domates
  • 4-5 dal taze kekik
Antep Fıstıklı Kağıtta Et

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı bir karıştırma kabına alın. İnce kıyılmış yeşillikleri, tuzu, baharatları ve Antep fıstığı içini ekleyip iyice yoğurun.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Yoğurduğunuz kıymayı 6 eşit parçaya ayırın, aynı kalınlıkta olacak şekilde açın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her köftenin üzerine dilimlediğiniz kiraz domatesleri ve diş diş ayırdığınız sarımsakları yerleştirin.
  4. Taze kekik yaprakları serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin ve fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo