ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TARHUNLU KIRLANGIÇ PİLAKİ

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kırlangıç balığı
  • Yarım litre su
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • 50 gr kaşarpeyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • tane karabiber

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında balık yemeklerinin tadı her zaman daha güzel.

Balığı temizleyip yıkayın ve süzün. Domates, soğan ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Kaşarpeynirini rendeleyin.

Balığı pilakiye uygun, sığ bir tencereye alın. Üzerine domates, soğan, havuç, sarımsak, zeytinyağı ve yarım litre suyu ilave edin. Tuz ve tane karabiberle tatlandırın.
 
20 dakika, balıklar yumuşayana kadar pişirin. Balığı servis tabağına alıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!