ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KIRLANGIÇ PİLAKİ

Kırlangıç Pilaki

Kırlangıç pilaki
Ülkemizde en çok Ege ve Marmara'da görülen kırlangıç balığı, genellikle Nisan ayında sık sık tüketilir. Boyu 25-60 cm arasındadır. Genellikle çorba ve meze yapımında kullanılır. Bağışıklığı güçlendiren bu besin, hücrelerin yenilenmesinde önemli bir rol oynar. Vücutta yağ birikmesini önlerken, felç ve kalp krizi riskini de düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, hafifliği ile çok sevilen kırlangıç pilaki tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırlangıç Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kırlangıç balığı 
  • 2 kereviz 
  • 1 havuç
  • 3 soğan 
  • 2 patates 
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su 
  • 2 limon
  • 1 tutam tarçın 
  • Tuz, karabiber

Kırlangıç Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Balıkları temizleyip 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Kereviz, havuç, patates ve soğanı soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. 
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp sebzeleri ilave edin. 5 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz, karabiber, tarçın ve maydanoz ekleyip tencereyi ocaktan alın. Salçayı 1 bardak suyla ezin. Limonları yuvarlak dilimleyin. 
  • Fırın tepsisini yağlayıp sebzeli harcın yarısını tepsiye yayın. Üzerine balık dilimlerini dizin. Kalan sebzeleri üzerine yayın.
  • Limon dilimlerini üzerine dizip salçalı suyu tepsiye ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  • Kırlangıç pilakiyi, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırlangıç Pilaki Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kırlangıç balıklarını temizledikten sonra karabiber ve tuz karışımı ile harmanlayabilirsiniz.
  • Aromasını arttırmak için balığı et suyunda 5 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Kırlangıçların eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Kırlangıçları pişirirken tepsinin üzerine limon dilimleri ve defne yaprağı serpiştirin. Böylece kötü koku oluşumunu önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kırlangıç Pilaki Kaç Kalori?

  • Kırlangıç pilakinin bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, sebzelerle hazırlanan barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyen en lezzetli balık yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 40 dakika da hazırlanan fırında levrek tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın. Yeni tatlar keşfetmek için nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!