ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ MISIRLI FIRIN MANTAR

KARİDESLİ MISIRLI FIRIN MANTAR

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli mısırlı fırın mantar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr mantar40 gr tereyağı200 gr karides2 dilim tost ekmeği2 çorba kaşığı soya yağı1 küçük kutu konserve mısırYarım çay kaşığı hardal2

3 dal maydanoz50 gr rendelenmiş kaşarpeyniriTuz

  • karabiberBeşamel sos için: 20 gr margarin1 çorba kaşığı soya unu8 çorba kaşığı süt
Karidesli mısırlı fırın mantar Nasıl Yapılır

Mantarları yıkayıp enine dilimleyin. Bir tavada tereyağını kızdırıp mantarları 5-6 dakika soteleyin. Karidesleri haşlayıp süzün.

Tost ekmeklerinin her birini dörde keserek doğrayın. Soya yağını bir tavada kızdırıp tost ekmeklerini kızartın.

Beşamel sos için; margarini bir tavada eritip unu hafif kavurun. Sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırın. 1-2 dakika pişirip tavayı ocaktan alın.

Mantar, tost ekmekleri, karides, hardal, tuz, karabiber ve mısırı bir kapta harmanlayıp fırın kabına alın. Beşamel sosu üzerine dökün ve rendelenmiş kaşarpeynir serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.