ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ YEŞİL BİBERLİ BİFTEK

Yeşil Biberli Biftek

Yeşil biberli biftek

Uzak doğu mutfağının eşsiz lezzetlerinden, et ve sebzelerin muhteşem uyumuna şahit olacağınız nefis bir tarif. Ana malzemeleri bonfile, zencefil ve karamelize soğan olan bu yemeği, oyster sos ile zenginleştirebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Biberli Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g bonfile
  • 50 g çarliston biber
  • 20 g kapya biber
  • 70 g soya filizi
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı sarımsak (Ezilmiş)
  • 80 g renkli biber
  • 25 g karamelize soğan
  • 40 ml zeytinyağı
  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • Fesleğen yaprağı
  • 1 çay kaşığı beyaz susam

Eti marine etmek için

  • 1 diş sarımsak
  • 25 g zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 1 çay kaşığı togarashi (Japon baharat karışımı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kaşık balık oyster sos

Sos için

  • 1 g zencefil
  • 12 ml soya sosu
  • 1 ml zeytinyağı
  • 1 ml susam yağı
  • 1 g togarashi
  • 1 g tuz
  • 1 g karabiber
  • 1 g kırmızı toz biber
  • 1 g bulyon
  • 1 ml oyster sos
  • 2 g şeker

Yeşil Biberli Biftek Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye eti marine etmek için gerekli tüm malzemeyi alarak karıştırın ve eti en az 30 dakika süreyle marine edin.
  • Soya filizi ve fesleğen hariç tüm sebzeleri yağda soteleyin.
  • Sos için gereken malzemeleri bir tavada ısıtın. Sosun yarısını daha sonra eklemek üzere ayırın ve kalan sosa önceden sotelediğiniz sebzeleri ve eti ekleyerek 20 dakika pişirin.
  • Daha sonra kalan sos, soya filizi ve fesleğeni de ekleyerek soya filizi hafif yumuşayana kadar pişirmeye devam edin ve servis tabağına alarak sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!