Kibbe Mabrume

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Kibbe Mabrume Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg dövülmüş köftelik et
- 4 su bardağı ince bulgur
- 1 kg kıyma
- 1.5 paket margarin
- 1.5 su bardağı tuzsuz şam fıstığı veya ceviz
- Tuz
- Karabiber
Kibbe Mabrume Nasıl Yapılır?
- Eti küçük parçalara bölüp bir kaba alın. Bulguru ekleyip yoğurun.
- Kıymayı bir tavaya alıp margarinin yarısıyla kavurun. Fıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
- Dövülmüş etle yoğurduğunuz bulguru alüminyum folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayın.
- Kavurduğunuz içi dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirin. Kıymalı bulguru folyo yardımıyla rulo yapın.
- Kalan margarinin yarısıyla tepsiyi, yarısıyla ruloyu yağlayın. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR