ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KİBBE MABRUME

Kibbe Mabrume

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kibbe Mabrume Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dövülmüş köftelik et
  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 1 kg kıyma
  • 1.5 paket margarin
  • 1.5 su bardağı tuzsuz şam fıstığı veya ceviz
  • Tuz
  • Karabiber

Kibbe Mabrume Nasıl Yapılır?

  • Eti küçük parçalara bölüp bir kaba alın. Bulguru ekleyip yoğurun.
  • Kıymayı bir tavaya alıp margarinin yarısıyla kavurun. Fıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.  
  • Dövülmüş etle yoğurduğunuz bulguru alüminyum folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayın.
  • Kavurduğunuz içi dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirin. Kıymalı bulguru folyo yardımıyla rulo yapın.
  • Kalan margarinin yarısıyla tepsiyi, yarısıyla ruloyu yağlayın. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

    Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!