ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI SİCİLYA IZGARA LEVREK

Izgara levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara levrek tarifi için malzemeler

  • 2 fileto levrek
  • Yarım patlıcan
  • Yarım kabak
  • Yarım dolmalık kırmızı biber
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • 2 dal fesleğen
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı balsamik sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 2 dal taze biberiye

Izgara levrek Nasıl Yapılır

  • Patlıcan ve kabağı soyup ince dilimleyin. Dolmalık biberleri diğer sebzelerin büyüklüğünde doğrayın.
  • Zeytinyağı, fesleğen, balsamik sirke, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Patlıcan, kabak, dolmalık biber ve levrek filetoların üzerine bu karışımı fırçayla sürün.
  • Sebzeleri ve filetoları ızgarada pişirin. Servis tabağına alıp taze biberiye ile süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.