ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER IZGARA LEVREK

Izgara Levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Izgara Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 fileto levrek
  • Yarım patlıcan
  • Yarım kabak
  • Yarım dolmalık kırmızı biber
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • 2 dal fesleğen
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı balsamik sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 2 dal taze biberiye

Izgara Levrek Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve kabağı soyup ince dilimleyin. Dolmalık biberleri diğer sebzelerin büyüklüğünde doğrayın.
  • Zeytinyağı, fesleğen, balsamik sirke, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Patlıcan, kabak, dolmalık biber ve levrek filetoların üzerine bu karışımı fırçayla sürün.
  • Sebzeleri ve filetoları ızgarada pişirin. Servis tabağına alıp taze biberiye ile süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!