Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14427 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1308 Tarif
Diyet
4409 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2371 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5507 Tarif
Salata ve Meze
1335 Tarif
Sos
474 Tarif
Tatlı
9041 Tarif
Yöresel
2003 Tarif
Popüler Tarifler
Vejetaryen Köfte
Etli Kuru Bamya
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tereyağlı Poğaça
Keledoş
Tencerede Islak Kek
Mayasız Kolay Poğaça
Düdüklüde Kek Tarifi
Çikolatalı Vişneli Tart
Açma Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
Burcunuzu Söyleyin, Size Kahvenizi Söyleyelim
Keke 2 Adet Kabartma Tozu Konur Mu?
Poğaça En İyi Hangi Ayarda Pişer?
Limonu Çaya Sıktığınızda Gerçekte Ne Olur?
Belen Tava Yapmanın 5 Kolay Yolu
Pakistan Usulü Biryani Pilavı için
Malzemeler
500 gr basmati pirinci
500 gr kemiksiz tavuk eti
4-5 sivri biber
1 iri soğan
300 gr tereyağı
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 yeşil kakule
5 tane karabiber
1 siyah kakule
1 çubuk tarçın
Bir tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Nasıl Yapılır
Soğan ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın.
Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın.
Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tavuk Yemekleri
Pilav Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.