En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13937 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1232 Tarif
Diyet
4401 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2293 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4949 Tarif
Salata ve Meze
1228 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8587 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Yılbaşı Pastası
Haydari
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabak tatlısı
Çıtır bal kabağı tatlısı
Soğanlı patates
Şehrazat Tatlısı
Egeli büyükanne usulü lor kurabiyesi
Kabak sütlüsü
Avokado Nasıl Saklanır: Avokadoyu Uzun Süre Saklama Yöntemleri
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Şef Somer Sivrioğlu'ndan 6 Nefis Tarif
Zerdeçal Kahvesinin Faydaları Nelerdir?
Michelin Rehberi 2025 Tavsiye Listesi
Pakistan Usulü Biryani Pilavı için
Malzemeler
500 gr basmati pirinci
500 gr kemiksiz tavuk eti
4-5 sivri biber
1 iri soğan
300 gr tereyağı
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 yeşil kakule
5 tane karabiber
1 siyah kakule
1 çubuk tarçın
Bir tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Nasıl Yapılır
Soğan ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın.
Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın.
Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tavuk Yemekleri
Pilav Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.