ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PAKİSTAN USULÜ BİRYANİ PİLAVI

Pakistan Usulü Biryani Pilavı

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pakistan Usulü Biryani Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr basmati pirinci
  • 500 gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 sivri biber
  • 1 iri soğan
  • 300 gr tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı karışık baharat
  • 4 diş karanfil
  • 4 yeşil kakule
  • 5 tane karabiber
  • 1 siyah kakule
  • 1 çubuk tarçın
  • Bir tutam kuru safran
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pakistan Usulü Biryani Pilavı Nasıl Yapılır?

  •  Soğan ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
  • Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın.
  • Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
  • Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın.
  • Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!