Pakistan Usulü Biryani Pilavı

Pakistan Usulü Biryani Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pakistan Usulü Biryani Pilavı için

Malzemeler

  • 500 gr basmati pirinci
  • 500 gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 sivri biber
  • 1 iri soğan
  • 300 gr tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı karışık baharat
  • 4 diş karanfil
  • 4 yeşil kakule
  • 5 tane karabiber
  • 1 siyah kakule
  • 1 çubuk tarçın
  • Bir tutam kuru safran
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pakistan Usulü Biryani Pilavı

Nasıl Yapılır

  1.  Soğan ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
  2. Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın.
  3. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
  4. Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın.
  5. Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo