Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15039 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1377 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2514 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6624 Tarif
Salata ve Meze
1442 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9924 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Kaygana
Ayvalı Kereviz
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
7 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabak Kavurma Tarifi
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
14 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Dördüncü İsim Belli Oldu!
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
13 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Belli Oldu!
Et Sote Yapmanın İpuçları
Pakistan Usulü Biryani Pilavı için
Malzemeler
500 gr basmati pirinci
500 gr kemiksiz tavuk eti
4-5 sivri biber
1 iri soğan
300 gr tereyağı
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 yeşil kakule
5 tane karabiber
1 siyah kakule
1 çubuk tarçın
Bir tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz
Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Nasıl Yapılır
Soğan ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın.
Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın.
Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tavuk Yemekleri
Pilav Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.