Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı)

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı) için

Malzemeler

  • 4 parça kalçalı tavuk but
  • 8~10 diş sarımsak
  • 8 taze patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik dalları
Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı)

Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yüksek proteinli fırında tavuk tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo