ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI İSPANYOL YEMEKLERİ FIRINDA SARIMSAKLI TAVUK (İSPANYA MUTFAĞI)

FIRINDA SARIMSAKLI TAVUK (İSPANYA MUTFAĞI)

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sarımsaklı tavuk (İspanya mutfağı) tarifi için malzemeler
  • 4 parça kalçalı tavuk but
  • 8~10 diş sarımsak
  • 8 taze patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik dalları
Fırında sarımsaklı tavuk (İspanya mutfağı) Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!