ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER FIRINDA SARIMSAKLI TAVUK (İSPANYA MUTFAĞI)

Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı) Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça kalçalı tavuk but
  • 8~10 diş sarımsak
  • 8 taze patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik dalları

Fırında Sarımsaklı Tavuk (İspanya Mutfağı) Nasıl Yapılır?

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yüksek proteinli fırında tavuk tarifine mutlaka göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!