ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER TAZE SOĞANLI VE FESLEĞENLİ OMLET

Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 400 gr patates
  • 3 taze soğan
  • 10 fesleğen yaprağı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Soğanları temizleyip 3-4 cm  kalınlığında doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp patatesleri sık sık çevirerek kızartın. Soğanı ilave edin
  • Yumurtaları çukur bir kapta hafif çırpın. Patatesli karışım, rendelenmiş kaşar peynir ve tuzu ilave edip harmanlayın.
  • Yumurtalı patatesi sıcak tavaya alıp spatula ile tüm tavaya eşit olarak yayın. Kısık ateşte bir tarafı hafif kızarana kadar pişirin. Spatula ile bir kenarını kaldırarak piştiğini kontrol edin.
  • Omletin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip üzerine fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  • Tavanın kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Omleti tavadan tabağa kaydırarak alın. Sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!