Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet

Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 400 gr patates
  • 3 taze soğan
  • 10 fesleğen yaprağı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Soğanları temizleyip 3-4 cm  kalınlığında doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp patatesleri sık sık çevirerek kızartın. Soğanı ilave edin
  2. Yumurtaları çukur bir kapta hafif çırpın. Patatesli karışım, rendelenmiş kaşar peynir ve tuzu ilave edip harmanlayın.
  3. Yumurtalı patatesi sıcak tavaya alıp spatula ile tüm tavaya eşit olarak yayın. Kısık ateşte bir tarafı hafif kızarana kadar pişirin. Spatula ile bir kenarını kaldırarak piştiğini kontrol edin.
  4. Omletin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip üzerine fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  5. Tavanın kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Omleti tavadan tabağa kaydırarak alın. Sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo