ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER TAZE SOĞANLI VE FESLEĞENLİ OMLET

Taze soğanlı ve fesleğenli omlet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze soğanlı ve fesleğenli omlet tarifi için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 400 gr patates
  • 3 taze soğan
  • 10 fesleğen yaprağı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz

Taze soğanlı ve fesleğenli omlet Nasıl Yapılır


Pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir.

Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Soğanları temizleyip 3-4 cm  kalınlığında doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp patatesleri sık sık çevirerek kızartın. Soğanı ilave edin.

Yumurtaları çukur bir kapta hafif çırpın. Patatesli karışım, rendelenmiş kaşarpeynir ve tuzu ilave edip harmanlayın.

Yumurtalı patatesi sıcak tavaya alıp spatula ile tüm tavaya eşit olarak yayın. Kısık ateşte bir tarafı hafif kızarana kadar pişirin. Spatula ile bir kenarını kaldırarak piştiğini kontrol edin.

Omletin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip üzerine fesleğen yapraklarını yerleştirin.

Tavanın kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Omleti tavadan tabağa kaydırarak alın. Sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.