Patatesli Omlet

Patatesli Omlet
09 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Patatesli Omlet için

Malzemeler

  • 4 patates
  • 100 gr tavuk göğüs eti (veya dana kıyma)
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • tuz

Süslemek için

  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış kırmızı dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı dilimlenmiş sivribiber
  • Birkaç dal semizotu
Patatesli Omlet

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkayıp kabuğu ile yumuşayana kadar haşlayın. Soyup çatalla ezerek püre yapın.
  2. Tavuk etini doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Püreye ekleyip karıştırın.
  3. Yumurtaları çukur bir kaba kırın. Un ve 2 kaşık zeytinyağını ekleyip çırpın. Peynir ve tavuklu patates püresini ilave edip karıştırın.
  4. Teşon tavayı kalan yağla yağlayıp yumurtalı karışımı dökün. Bir tarafı pişince tavanın kapağı veya düz bir tabak yardımı ile omleti ters çevirin.
  5. Diğer tarafı da pişince kesme tahtasına alıp üçgen parçalara kesin.
  6. Üçgen parçaları servis tabağına tepelemesine dizin. Kırmızı ve sarı biberler, sivribiber ve semizotu dallarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo