ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER PATATESLİ OMLET

Patatesli Omlet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Omlet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 patates
  • 100 gr tavuk göğüs eti (veya dana kıyma)
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • tuz

Süslemek için

  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış kırmızı dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı dilimlenmiş sivribiber
  • Birkaç dal semizotu

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Patatesleri yıkayıp kabuğu ile yumuşayana kadar haşlayın. Soyup çatalla ezerek püre yapın. Tavuk etini doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Püreye ekleyip karıştırın.

Yumurtaları çukur bir kaba kırın. Un ve 2 kaşık zeytinyağını ekleyip çırpın. Peynir ve tavuklu patates püresini ilave edip karıştırın.

Teşon tavayı kalan yağla yağlayıp yumurtalı karışımı dökün. Bir tarafı pişince tavanın kapağı veya düz bir tabak yardımı ile omleti ters çevirin. Diğer tarafı da pişince kesme tahtasına alıp üçgen parçalara kesin.

Üçgen parçaları servis tabağına tepelemesine dizin. Kırmızı ve sarı biberler, sivribiber ve semizotu dallarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!