ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER PANCARLI YUMURTA DOLMASI

Pancarlı Yumurta Dolması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Yumurta Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yumurta
  • 1 pancar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 salatalık turşusu
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Tuz

Pancarlı Yumurta Dolması Nasıl Yapılır?

  • Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Pancarı üzerini geçecek kadar su ilave ettiğiniz tencerede haşlayın.
  • Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyarak enlemesine ikiye kesin. Yumurtaların sarılarını ayırıp bir kaba alarak çatalla ezin.
  • Pancarın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, mayonez, yumurta sarıları ve minik doğradığınız turşuyu ilave edip hepsini karıştırın.
  • Krema sıkma torbasına alıp, yumurtaların beyazlarının ortasına paylaştırın. Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Pancar
Bordo rengin en güzel tonuyla sofralarımızda yerini alan pancar kökü etli bitki türlerindendir. Eti lezzetli ve fazlasıyla kırmızı olan pancar, sebze olarak tüketilmektedir. Şeker, vitaminler ve kalsiyum açısından zengin olan pancar, çiğ olarak yenildiği gibi, pişirildikten sonra genellikle soğuk (ordövr olarak), bazen de sıcak (genellikle av etleriyle birlikte garnitür ya da çorbalarda) servis edilir. Pancarı pişirme işlemi yaklaşık 2 saati bulur. Sirke dolu kavanozlarda muhafaza edilebilen pancardan genellikle salata ve çorba yapımında yararlanılır. Biz bu ay iki farklı tarifte pancarı kullandık. Pancarın muhteşem bir lezzet kattığı keki denerken, pancardan hazırlayacağınız yumurtalı püre ile leziz bir ordövr hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!