ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER KABAKLI VE LOR PEYNİRLİ YUMURTA

Kabaklı ve lor peynirli yumurta

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı ve lor peynirli yumurta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kabak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2 yumurta
  • 2 dilim kızarmış tost ekmeği

Sarımsaklı tereyağı için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2~3 dal maydanoz

Servis için

  • Çeri domates
  • Dolmalık sarı biber

Kabaklı ve lor peynirli yumurta Nasıl Yapılır

Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp zeytinyağında 5-6 dakika soteleyin. Lor peynirini ilave edip ocaktan alın. Yumurtayı kaynar suda poşe usulü pişirip kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin. Sarımsaklı tereyağı için ezdiğiniz sarımsağı tereyağı ile karıştırın ve kızarmış tost ekmeklerinin üzerine sürün. Kabaklı ve lor peynirli harcı üzerlerine paylaştırın. Yumurtaları da kabaklı harcın üzerine yerleştirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Yanında çeri domates ve küp doğradığınız sarı biberle servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.