ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER ISPANAKLI POŞE YUMURTA

Ispanaklı Poşe Yumurta

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Poşe Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta
  • Rendelenmiş muskat

Ispanaklı Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?

Ispanakları yıkayıp zeytinyağında soteleyin. Ekmek dilimlerini fırın ızgarasında hafifçe kızartın. Labne peyniriyle yoğurdu çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kaşar peynirinin yarısını çırptığınız karışımın içine ekleyin. Küçük bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın. Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın. 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın. 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın. Ekmek ve ıspanağı tabaklara paylaştırın. Üzerine hazırladığınız poşe yumurtaları ekleyin. Üzerine sos gezdirip rendelenmiş muskat serpiştirerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!