Ispanaklı Poşe Yumurta

Ispanaklı Poşe Yumurta
30 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Poşe Yumurta için

Malzemeler

  • 200 gr ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta
  • Rendelenmiş muskat
Ispanaklı Poşe Yumurta

Nasıl Yapılır

Ispanakları yıkayıp zeytinyağında soteleyin. Ekmek dilimlerini fırın ızgarasında hafifçe kızartın. Labne peyniriyle yoğurdu çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kaşar peynirinin yarısını çırptığınız karışımın içine ekleyin. Küçük bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın. Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın. 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın. 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın. Ekmek ve ıspanağı tabaklara paylaştırın. Üzerine hazırladığınız poşe yumurtaları ekleyin. Üzerine sos gezdirip rendelenmiş muskat serpiştirerek servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo