ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER EGG BENEDİCT

Egg Benedict

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Egg Benedict tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 dilim hamburger ekmeği
  • 2 dilim dana jambon
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Sosu için

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • ¼ su bardağı bardak tereyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Egg Benedict Nasıl Yapılır

Zeytinyağını bir tavaya alın. Sirke, tuz ve suyu ekleyip kaynatın. Ocağın altını kısın, yumurtaları tek tek minik bir kabın içinde kırın ve yavaşça tavadaki suya aktarın. Yaklaşık 3-4 dakika yumurtaların beyazı katılaşıncaya kadar pişirin. Pişen yumurtaları sudan çıkarıp kenara alın. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Üzerlerine önce tavada ısıttığınız yuvarlak dana jambonları, sonra hazırladığınız yumurtaları koyun. Hollandaise sos için; içinde kaynar su bulunan bir tencerenin içine başka bir tencere yerleştirin. Alttaki suyun üstteki tencereye değmemesine özen gösterin. Tereyağı hariç tüm sos malzemelerini bu tencerede köpürene kadar pişirip kenara alın. Erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Tuzunu ekleyip karışımı yumurtaların üzerine gezdirerek egg benedict‘i karabiberle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.