ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER TAZE OTLU FRİTTATA

Taze Otlu Frittata

Taze otlu Frittata

Frittata’mı, Tortilla’mı?

“Frittata”, İtalyan mutfağında yumurta ile hazırlanan, ocakta veya fırında pişirilen bir çeşit kalın omletin adıdır. İspanyol mutfağında yumurta ve patates ile hazırlanan ocak veya fırında pişirilen kalın omlete ise “tortilla” denir. Kısaca aralarındaki tek fark; patatestir. Tabii İtalyanlar frittatalarına patates ekleyince durum biraz karışabiliyor ve “Bütün patatesliler tortilladır ama bütün patates eklenmiş frittatalar tortilla değildir” gibi bir söylem hep dillerdedir. Gerçek olan tek şey; her ikisine de farklı malzemeler ilave ederek şahane lezzetler hazırlamak mümkün.

Alternatif olarak frittata ve sebzeli frittata tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu Frittata Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2-3 adet taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1 avuç bezelye (Pişmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı kıyılmış taze ot karışımı (Fesleğen, maydanoz, nane, biberiye ve kekik karışımı)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber (Taze çekilmiş)

Taze Otlu Frittata Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları hafifçe çırptıktan sonra içine kıyılmış taze otlar, bezelye, süt, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Taze soğanı zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin ve yumurta karışımına ekleyin. Karışımı bir fırın kabına veya tavaya aktararak önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15 - 20 dakika pişirin.
  • Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!