ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER BAHARAT SOSLU YUMURTA

Baharat soslu yumurta

Baharat soslu yumurta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

16 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharat soslu yumurta tarifi için malzemeler

  • 4 haşlanmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 1 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı doğranmış taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı garam masal baharatı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 domates
  • Yarım su bardağı su

Baharat soslu yumurta Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin. İnce kıydığınız soğan, sivri biber ve defne yaprağını ekleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca doğradığınız taze zencefil ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Geri kalan tüm baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak doğradığınız domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 5-6 dakika kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra suyu ekleyip 5-10 dakika daha pişirin. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları tencereye koyun. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.