ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER VİŞNELİ YOĞURT TATLISI

> VİŞNELİ YOĞURT TATLISI
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli yoğurt tatlısı tarifi için malzemeler
  • 2 kahve fincanı eritilmiş yağ1 su bardağı tozşeker 6 yumurta 1 su bardağı irmik 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 6 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı hindistancevizi Vişneli şurup için: 250 gr vişne 3.5 su bardağı su 3.5 su bardağı tozşeker
Vişneli yoğurt tatlısı Nasıl Yapılır

Tozşeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 

Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin. 

Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşekerle kaynatın. 2.5 bardak suyu 3 bardak şekerle kaynatın. 1.5 bardak vişne suyunu kaynattığınız şuruba ekleyip karıştırın. 

Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.