Vişneli Yoğurt Tatlısı

Vişneli Yoğurt Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Vişneli Yoğurt Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 kahve fincanı eritilmiş yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 6 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

 Vişneli şurup için:

  • 250 gr vişne
  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı toz şeker
Vişneli Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin.
  2. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 
  3. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin. 
  4. Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşekerle kaynatın. 2.5 bardak suyu 3 bardak şekerle kaynatın. 1.5 bardak vişne suyunu kaynattığınız şuruba ekleyip karıştırın. 
  5. Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Şerbetli yoğurt tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo