ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER NOHUT PÜRELİ YOĞURTLU ÇAĞLA BADEM

Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem

Nohut püreli yoğurtlu çağla badem

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem Tarifi İçin malzemeler

  • 7-8 adet taze çağla badem 
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak 
  • 3-4 dal semizotu (Yaprakları ayrılmış)
  • 5-6 dal dereotu 
  • Sızma zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu 

Nohut püresi için

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 çay bardağı tahin 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
  • 1 limonun suyu 
  • Tuz, kimyon 

Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem Nasıl Yapılır?

Hem lezzetli hem de hazırlaması kolay nohut püreli yoğurtlu çağla badem tarifi..

  • Haşlanmış nohuda tahini, limon suyunu, tuzu, dereotunu ve kimyonu ekleyin. Mutfak robotunda püre haline getirin. 
  • Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, ince doğranmış çağla bademleri, havanda ezilmiş sarımsağı, semizotunu ve kıyılmış taze naneyi karıştırın. 
  • Humusu bir servis tabağına alın. Ortasında kaşık yardımıyla hafif boşluk oluşturun, bu boşluğun içine hazırlamış olduğunuz çağla badem cacığını (Cacık susuz olmalı) yerleştirin. 
  • En son zeytinyağı gezdirin, çörek otu serperek servis yapın.

Farklı bir lezzet limonlu ve rokalı nohut püresi tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.