Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem

Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem için

Malzemeler

  • 7-8 adet taze çağla badem 
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak 
  • 3-4 dal semizotu (Yaprakları ayrılmış)
  • 5-6 dal dereotu 
  • Sızma zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu 

Nohut püresi için

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 çay bardağı tahin 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
  • 1 limonun suyu 
  • Tuz, kimyon 
Nohut Püreli Yoğurtlu Çağla Badem

Nasıl Yapılır

Hem lezzetli hem de hazırlaması kolay nohut püreli yoğurtlu çağla badem tarifi..

  1. Haşlanmış nohuda tahini, limon suyunu, tuzu, dereotunu ve kimyonu ekleyin. Mutfak robotunda püre haline getirin. 
  2. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, ince doğranmış çağla bademleri, havanda ezilmiş sarımsağı, semizotunu ve kıyılmış taze naneyi karıştırın. 
  3. Humusu bir servis tabağına alın. Ortasında kaşık yardımıyla hafif boşluk oluşturun, bu boşluğun içine hazırlamış olduğunuz çağla badem cacığını (Cacık susuz olmalı) yerleştirin. 
  4. En son zeytinyağı gezdirin, çörek otu serperek servis yapın.

Farklı bir lezzet limonlu ve rokalı nohut püresi tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo