ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER NOHUT PÜRELİ YOĞURTLU ÇAĞLA BADEM

Nohut püreli yoğurtlu çağla badem

Nohut püreli yoğurtlu çağla badem

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohut püreli yoğurtlu çağla badem tarifi için malzemeler

  • 7-8 adet taze çağla badem 
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak 
  • 3-4 dal semizotu (Yaprakları ayrılmış)
  • 5-6 dal dereotu 
  • Sızma zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu 

Nohut püresi için

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 çay bardağı tahin 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
  • 1 limonun suyu 
  • Tuz, kimyon 

Nohut püreli yoğurtlu çağla badem Nasıl Yapılır

Hem lezzetli hem de hazırlaması kolay nohut püreli yoğurtlu çağla badem tarifi..

  • Haşlanmış nohuda tahini, limon suyunu, tuzu, dereotunu ve kimyonu ekleyin. Mutfak robotunda püre haline getirin. 
  • Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, ince doğranmış çağla bademleri, havanda ezilmiş sarımsağı, semizotunu ve kıyılmış taze naneyi karıştırın. 
  • Humusu bir servis tabağına alın. Ortasında kaşık yardımıyla hafif boşluk oluşturun, bu boşluğun içine hazırlamış olduğunuz çağla badem cacığını (Cacık susuz olmalı) yerleştirin. 
  • En son zeytinyağı gezdirin, çörek otu serperek servis yapın.

Farklı bir lezzet limonlu ve rokalı nohut püresi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.